Kolla in de senaste artiklarna:
 • VI lever i riktigt cool värld VI lever i riktigt cool värld
 • Din sovposition avslöjar hur du är som person Din sovposition avslöjar hur du är som person
 • Grattis till Lykke Li Grattis till Lykke Li
 • Nya Galaxy S4 Nya Galaxy S4
 • Lexington parfym Lexington parfym
 • Robin Stjernberg Robin Stjernberg
 • Titanic II Titanic II
 • Nya Aston Martin Nya Aston Martin
 • Flytta utomlands Flytta utomlands
 • ABBA-museet ABBA-museet
 • Stella McCartney Stella McCartney
 • Virkad polisbil Virkad polisbil
 • One Direction öppnar exklusiv butik i Stockholm! One Direction öppnar exklusiv butik i Stockholm!
 • Whitney Houston Whitney Houston
 • Vårens hetaste hårtrend Vårens hetaste hårtrend
 • Barnbidraget, inte för alla familjer? Barnbidraget, inte för alla familjer?
 • Justin Bieber – störst i världen på Twitter Justin Bieber – störst i världen på Twitter
 • Genomskinliga väskor Genomskinliga väskor
 • Melodifestivalen 2013 Melodifestivalen 2013
 • This man This man
 • Kändisar utan smink Kändisar utan smink
 • Young Face Mask Young Face Mask
Titanic II

Nyheten om att den australiensiska dollarmiljardären Clive Palmer planerade att bygga en kopia av Titanic som sjönk under sin jungfrutur 1912 kom redan förra året men presskonferansen där detaljerna om skeppet skulle offentliggöras ställdes in på grund av orkanen Sandy och genomfördes inte förrän förra vecka.

Vid en presskonferens i New York berättade Clive Palmer att Titanic II, som kopian ska heta, ska börja byggas vid ett kinesiskt varv senare i år och att jungfruturen är planerad till 2016, då ska det först segla från Kina till Southhampton i England där de 2 435 passagerarna och den 900 personer stora besättningen går ombord för att stäva vidare mot New York.

Förutom motor, luftkonditionering och fler livbåtar ska det mesta bli en exakt kopia av originalet.

För att livet ombord på Titanic II ska vara så likt som det var på originalskeppet ska det varken finnas TV eller telefoner ombord, om internetuppkoppling kommer finnas är ännu oklart. Passagerarna ska även få låna kläder uppsydda efter det tidiga 1900-talets mode.

Liksom originalet ska det även finns tre klasser ombord och passagerarna i olika klasser får inte beblanda sig. Clive Palmer ska själv resa 3:e klass i tidstypiska kläder under jungfrufärden, skriver rederiet.

Enligt Clive Palmer kommer hans skapelse bli världens säkraste passagerarfartyg och hittills har 40 000 personer registrerat sig för billjettköp till jungfrufärden, enligt Blue Star Line.

Det finns en hel del kritik och skepsis kring projektet med att bygga en kopia av Titanic:

Några anser att den planerade jungfrufärden är respektlös gentemot de 1 502 passagerare som dog när Titanic gick på ett isberg 15 april 1912, andra ifrågasätter de kommersiella möjligheterna och tror att intresset kommer att sjunka snabbt efter de första färderna.

Dessutom anses det opassande att döpa fartyget till Titanic II då det är en sjöfartstradition att inte döpa ett fartyg efter ett som gått under. 1. Bli den första att lämna en kommentar!?You must be logged in to post a comment.