• VI lever i riktigt cool värld VI lever i riktigt cool värld
 • Din sovposition avslöjar hur du är som person Din sovposition avslöjar hur du är som person
 • Grattis till Lykke Li Grattis till Lykke Li
 • Nya Galaxy S4 Nya Galaxy S4
 • Lexington parfym Lexington parfym
 • Robin Stjernberg Robin Stjernberg
 • Titanic II Titanic II
 • Nya Aston Martin Nya Aston Martin
 • Flytta utomlands Flytta utomlands
 • ABBA-museet ABBA-museet
 • Stella McCartney Stella McCartney
 • Virkad polisbil Virkad polisbil
 • One Direction öppnar exklusiv butik i Stockholm! One Direction öppnar exklusiv butik i Stockholm!
 • Whitney Houston Whitney Houston
 • Vårens hetaste hårtrend Vårens hetaste hårtrend
 • Barnbidraget, inte för alla familjer? Barnbidraget, inte för alla familjer?
Nya Aston Martin

Lyxkombi-trenden är nu hetare än någonsin, efter att Mercedes och Jaguar har just släppt varsina modeller och Porsche visat upp sitt koncept i höstas är det nu dags för brittiska märket Aston Martin att komma med en kombi!

Modellen kallas ”Shooting brake”, namnet härleds från bilmodeller avsedda att transportera välbeställda brittiska jaktlag och deras utrustning under jakten, på senare tid har namnet börjat känneteckna kombiversioner av ädla sportbilar. Med andra ord: kombibilar som är för små för att kallas för familjebil och alltså snarare är en sportbil med baklucka.

En bil som betecknas som en shooting brake är Volvo P1800, men officiellt kallas den inte det.

I shooting brake-klassen har på senare år Ferrari FF tagit plats tillsammans med Mercedes CLS och Jaguar XF Sportbrake, som båda nyss kommit till Sverige. Porsche visade upp sin Panamera Sport Turismo i Paris i höstas som också hör till shooting brake-klassen.

Nu är det alltså Aston Martin som ger sig in i leken och visar upp sin nya konceptbil som italienska designstudion Bertone har ritat. Bertone har samarbetat med Aston Martin förut och ligger bakom många populära bilmodeller. I år fyller samarbetet mellan Aston Martin och Bertone 60 år samtidigt som Aston Martin firar 100 år.

Den nya konceptbilen går under namnet Bertone Jet 2+2 och är baserad på Aston Martin Rapide. Motorn är samma 5,9-liters V12-motor som Rapide och är även lika lång och bred.

Här är ny modellen från Aston Martin: