• VI lever i riktigt cool värld VI lever i riktigt cool värld
 • Din sovposition avslöjar hur du är som person Din sovposition avslöjar hur du är som person
 • Grattis till Lykke Li Grattis till Lykke Li
 • Nya Galaxy S4 Nya Galaxy S4
 • Lexington parfym Lexington parfym
 • Robin Stjernberg Robin Stjernberg
 • Titanic II Titanic II
 • Nya Aston Martin Nya Aston Martin
 • Flytta utomlands Flytta utomlands
 • ABBA-museet ABBA-museet
 • Stella McCartney Stella McCartney
 • Virkad polisbil Virkad polisbil
 • One Direction öppnar exklusiv butik i Stockholm! One Direction öppnar exklusiv butik i Stockholm!
 • Whitney Houston Whitney Houston
 • Vårens hetaste hårtrend Vårens hetaste hårtrend
 • Barnbidraget, inte för alla familjer? Barnbidraget, inte för alla familjer?
Romeo Beckham i Burberry-reklam

Med en mamma och pappa som båda två är några av världens mest kända modeikoner är det kanske inte konstigt att Romeo Beckham nu gör modelldebut, för inga mindre än Burberry där han blir ett av ansikterna utåt för deras vår- och sommarkollektion 2013.

Pappan David Beckham har flera år varit världens mest googlade namn. Han är en världskänd fotbollsspelare som numera dock nästan är mer känd som stilikon och modell. Mamman Victoria Beckham, som från början är känd från popgruppen Spice Girls, har i många år varit en populär modeikon och designer som bland annat har egna klädesmärket dVb.

 

Och nu är det ett av parets fyra barn som tar sig in i modeindustrin, nämligen 10-åriga Romeo Beckham som blir affischnamnet för exlusiva märket Burberrys vår- och sommarkampanj 2013.

Enligt klädmärkets chef Christopher Bailey stal Romeo showen under fotograferingen och verkar väldigt nöjd över sammarbetet med Romeo Beckham. ”Säsongens kampanj lyser med den smittsamma energin av en fantastisk plåtning som fångar både gamla och nya Burberry” har Christopher Bailey sagt. ”Vi hade så kul att plåta kampanjen och jag tror att kommer synas igenom i bilderna, som verkligen återspeglar den optimistiska andan av kollektionen.”

Fotografen Mario Testino tycker att Romeo är naturbegåvning framför kameran – en färdighet han kanske ärvt från sina föräldrar.

För två år sedan var Romeo rankad på plats 26 på GQ: s bäst klädda män i Storbritannien lista, en lista där inte allt för många andra åttaåringar varit med i. Om modeintresset är något Romeo hittat i tidig ålder eller om det är hans föräldrar som klär honom för att själva hålla uppe sin image är oklart.

Romeos modelldebut har väckt mycket uppmärksamhet i tidningar och via sociala medier, men en tidning som inte kommer skriva om honom är Vogue. Redaktören Alexandra Shulman förklarar att Vogue vägrar att skriva om 10-åriga Romeo Beckham eftersom han inte uppfyller Vogues hälsoinitativ om att bara ha modeller över 16 år.

Reklamen för Burberry