• VI lever i riktigt cool värld VI lever i riktigt cool värld
 • Din sovposition avslöjar hur du är som person Din sovposition avslöjar hur du är som person
 • Grattis till Lykke Li Grattis till Lykke Li
 • Nya Galaxy S4 Nya Galaxy S4
 • Lexington parfym Lexington parfym
 • Robin Stjernberg Robin Stjernberg
 • Titanic II Titanic II
 • Nya Aston Martin Nya Aston Martin
 • Flytta utomlands Flytta utomlands
 • ABBA-museet ABBA-museet
 • Stella McCartney Stella McCartney
 • Virkad polisbil Virkad polisbil
 • One Direction öppnar exklusiv butik i Stockholm! One Direction öppnar exklusiv butik i Stockholm!
 • Whitney Houston Whitney Houston
 • Vårens hetaste hårtrend Vårens hetaste hårtrend
 • Barnbidraget, inte för alla familjer? Barnbidraget, inte för alla familjer?
Tatueringsmaskin i glas

En tatueringsmaskin i glas låter som en omöjlighet men fredagen den 15 december ska Toby Oscarsson, som är en av Sveriges mest kända tatuerare, tatuera formgivaren Ludvig Löfgren med hjälp av en tatueringsmaskin som Ludvig själv har tillverkat som är helt gjord i just glas.

Idéen började som en diskussion mellan Ludvig Löfgren och Mats Jadeskär, som har erfarenhet av unika tatueringsmaskiner, om hur vida det skulle vara möjligt att skapa en fungerande tatueringsmaskin i glas. Därefter bestämde dom sig för att försöka med det som aldrig tidigare har gjorts.

Under hösten har Orrefors Kosta Boda AB tillsammans med Ludvig Löfgren och Mats Jadeskär haft fullt upp med sitt projekt som går ut på att testa om det går att göra en fungerande tatueringsmaskin helt av glas och på fredag klockan 13 är det dags för sanningens minut i Kosta.

Formgivaren Ludvig Löfgren har tidigare tillverkat Juxtapod, en fullt fungerande bil av glas. Då sa han: ”Jag har länge haft en idé om att kombinera en bil med glas, och med Juxtapod har vi visat att det fungerar utmärkt.”.

Med utgångspunkt från en 80 år gammal Ford AA pickup skapade han ett rullande konstverk där glaskonstens ömtåliga uttryck sattes ihop med bilvärldens muskulösa.

På bloggen Juxtapodhotrod kan man läsa om projektet steg för steg och mer om glasbilen!

Det är inte svårt att förstå att glaskonstnären vid Kosta Boda räknas som den svenska glas- världens hetaste framtidsnamn, nu närmast återstår det att se om Ludvig och Mats har lyckats med en fungerande tatueringsmaskin i glas.