• VI lever i riktigt cool värld VI lever i riktigt cool värld
 • Din sovposition avslöjar hur du är som person Din sovposition avslöjar hur du är som person
 • Grattis till Lykke Li Grattis till Lykke Li
 • Nya Galaxy S4 Nya Galaxy S4
 • Lexington parfym Lexington parfym
 • Robin Stjernberg Robin Stjernberg
 • Titanic II Titanic II
 • Nya Aston Martin Nya Aston Martin
 • Flytta utomlands Flytta utomlands
 • ABBA-museet ABBA-museet
 • Stella McCartney Stella McCartney
 • Virkad polisbil Virkad polisbil
 • One Direction öppnar exklusiv butik i Stockholm! One Direction öppnar exklusiv butik i Stockholm!
 • Whitney Houston Whitney Houston
 • Vårens hetaste hårtrend Vårens hetaste hårtrend
 • Barnbidraget, inte för alla familjer? Barnbidraget, inte för alla familjer?
Dator och pekplatta

För ungefär en månad sen skrev vi om ASUS nya värsting med telefon och pekplatta i ett men det är inte det enda som ny teknik har fått ihop till en två-i-en produkt, nu kan du även köpa dator och pekplatta i en och samma pryl.

Windows senaste version, Windows 8, har ett operativsystem som är anpassat för pekskärmar och denna version öppnar dörrar för modern teknik. Windows 8 ger dig tillgång till de allra senaste apparna för både nytta och nöje genom en förbättrad, pekfunktionsbaserad upplevelse utan att du behöver kompromissa med datorfunktionaliteten.

En av de första datorerna som är byggda för Windows 8 är Dell XPS 12 Ultrabook som går att använda både som en bärbar dator och pekplatta.

Med skärmen upphängd i två gångjärn kan Dell XPS 12 enkelt och snabbt förvandlas från en vanlig bärbar till en pekplatta och är smidig för den som ibland behöver ett ordentligt tangentbord och vill sitta vid ett bord med sin dator och ibland vill ha en surfplatta när man är på språng eller slappar i soffan. Har man separat dator och pekplatta har man inte samma dokument, program och så vidare sparat i dom, vilket ofta kan vara osmidigt och frustrerande, med dator och pekplatta i ett slipper man tänka på sådant; det som finns i datorn finns självklart även i surfplattan.

XPS 12 Ultrabook är tillverkad av hållbara material som fräst aluminium som gör den tålig, integrerat Corning Gorilla fullbildsglas och kolfiber som gör den svalare att hålla i, allt för att skapa en upplevelse som känns förstklassig på alla sätt. Datorn har 160 graders betraktningsvinkel, man ser bilden på 12,5-tumsskärmen med full HD och den väger endast 1,54 kg.

När tekniken går framåt på detta sätt gör det att vi slipper köpa flera olika teknikprylar utan har som i detta fall t.ex. dator och pekplatta i ett. Snart släpps även Windows Phone 8 och då får vi se hur det kommer fungera ihop med dom nya datormodellerna, kanske kommer vi om några år ha telefon, dator och pekplatta i ett?