• VI lever i riktigt cool värld VI lever i riktigt cool värld
 • Din sovposition avslöjar hur du är som person Din sovposition avslöjar hur du är som person
 • Grattis till Lykke Li Grattis till Lykke Li
 • Nya Galaxy S4 Nya Galaxy S4
 • Lexington parfym Lexington parfym
 • Robin Stjernberg Robin Stjernberg
 • Titanic II Titanic II
 • Nya Aston Martin Nya Aston Martin
 • Flytta utomlands Flytta utomlands
 • ABBA-museet ABBA-museet
 • Stella McCartney Stella McCartney
 • Virkad polisbil Virkad polisbil
 • One Direction öppnar exklusiv butik i Stockholm! One Direction öppnar exklusiv butik i Stockholm!
 • Whitney Houston Whitney Houston
 • Vårens hetaste hårtrend Vårens hetaste hårtrend
 • Barnbidraget, inte för alla familjer? Barnbidraget, inte för alla familjer?
Citat av Jonas Gardell

Några citat av Jonas Gardell:

När Ranelid rappar om sin säd är det något som går sönder inom mig. Jag har just slutat vara homosexuell.

Sanningar som är lika bra att du vet: Ditt badrum blir inget jävla spa bara för att du ställer ett doftljus på handfatet.

Fler än 100 000 personen följer Jonas Gardells kommentarer på Twitter varje dag. Han levererar roliga och fräcka citat om och om igen om aktuella händelser, som du nu även kan läsa i hans nya humorcitat-bok: Jesus sista ord på korset var inte ”Härifrån ser man hela Mariannelund”.

Detta är uppföljaren till förra årets succé: Har man inget liv får man köpa ett som alla andra.

Bokomslag Jesus sista ord på korset var INTE "Härifrån ser man hela Mariannelund!" (inbunden)

Om Jonas Gardell:

Lars Jonas Holger Gardell är född 2 november 1963 i Täby norr om Stockholm och är en svensk författare, dramatiker, komiker och artist.

Gardell har vunnit flera priser, bland annat en Guldbagge för manus till Pensionat Oskar, det svenska TV-priset Kristallen för serien De halvt dolda, Prix Futura för romanen En komikers uppväxt, Frödingstipendiet, Stora Svenska Talarpriset samt Tage Danielsson-priset 1996. Han utnämndes 2007 till teologie hedersdoktor vid Lunds universitet.

Jonas Gardell är en öppen, ärlig och oblyg mångsysslare som får folk att både tappa hakan och skratta.

Jonas föräldrar skilde sig när Jonas Gardell var ung och pappan lämnade familjen för sin karriär och en ny kvinna. Jonas Gardell har vid flera tillfällen sagt att hans far var en sådan människa som bara blivit älskad men aldrig älskat tillbaka. Skilsmässan tog Gardell hårt och han har i efterhand sagt att ”den krasch min familj då gjorde kunde inga skyddsnät stå emot.”

Han vände sorgen utåt och började som 14-åring att tillbringa tid vid Klara norra kyrkogata i Stockholm som är ett känt tillhåll för unga, manliga prostituerade. Det som han upplevde där fick honom att lova sig själv att aldrig bli ett offer.

Efter att ha avklarat en samhällsvetenskaplig gymnasieutbildning sökte sig Jonas Gardell till scenskolan som 18-åring men när han fick reda på att han var den 500:e som skulle provspela för Hamlet såg han det som omöjligt. Han bestämde sig då för att bli konstnär och öppnade ett konstgalleri tillsammans med några vänner.

Gardell levde på socialbidrag och arbetade som krokimodell.Samtidigt skrev Gardell noveller och dikter och 1985 utkom hans första roman Passionsspelet. Romanen handlar om hans homosexualitet, om att få vara den man är, och att kunna bli accepterad av andra och sig själv.

Gardell är öppet homosexuell och blev sambo med Mark Levengood 1986 och ingick registrerat partnerskap med denne 1995. 2011 gifte sig Gardell och Levengood. Paret har två barn, sonen Amos (som Gardell har tillsammans med väninnan Ingeborg Svensson) och dottern Olga (som Levengood har tillsammans med Fanny Ambjörnsson).